Ingredienten: (voor 2 personen)
250 gr. roomboter
50 gr. margarine
zout, ( 2 x )
zwarte peper, (gedroogde) dille, peterselie, rozemarijn
1 grote citroen
kopje water
We beginnen met 1 kg ( ongeveer 6 stuks) schoongemaakte paling
Verwijder de kop en snijden de paling in mootjes
Per persoon is 1 pond ( +/- 22 mootjes) voldoende.
1 Kg in mootjes gesneden.
We dompelen de paling voor 15 minuten onder in wat zout (koud) water
de Ingredi nten die we gaan gebruiken.
We smelten de roomboter en de margarine op een laag vuurtje en voegen dan ook de kruiden en het zout toe.
Ondertussen (na 15 minuten) spoelen we de paling onder stromend water af en ...
... doen deze rustig in de stoofpan en voegen een kopje water toe.
Vervolgens doen we de citroen schijfjes er bij en de deksel op de pan.
Rustig aan stoven op een klein vuurtje, voor 25 a 30 minuten.
Hier het eind resultaat !!
Heerlijke stoofaal, zoals ik deze ken uit mijn geboortestreek..
De aardappel dopen in boter en de vis met een vork er af halen,of net als gerookte aal, in je mond en er af halen heerlijk, eet smakelijk
^^ Terug naar index ^^