Recepten  - Stoofaal 

 

 

Ingredienten(voor 2 personen)

250 gr. roomboter

50 gr. margarine

zout, ( 2 x )

zwarte peper, (gedroogde) dille, peterselie, rozemarijn

1 grote citroen

kopje water

 

We beginnen met 1 kg ( ongeveer 6 stuks) schoongemaakte paling

Verwijder de kop en snijden de paling in mootjes

Per persoon is 1 pond ( +/- 22 mootjes) voldoende.

1 Kg in mootjes gesneden.

We dompelen de paling voor 15 minuten onder in wat zout (koud) water

de Ingredi nten die we gaan gebruiken.

We smelten de roomboter en de margarine op een laag vuurtje en voegen dan ook de kruiden  en het zout toe.

 

Ondertussen (na 15 minuten) spoelen we de paling onder stromend water af en ...

... doen deze rustig in de stoofpan en voegen een kopje water toe.

 

Vervolgens doen we de citroen schijfjes er bij en de deksel op de pan.

Rustig aan stoven op een klein vuurtje,  voor 25 a 30 minuten.

Hier het eind resultaat !!

Heerlijke stoofaal, zoals ik deze ken uit mijn geboortestreek..


Serveer met een kruimige aardappel.

De aardappel dopen in boter en de vis met een vork er af halen,of net als gerookte aal, in je mond en er af halen heerlijk, eet smakelijk

 

                                     ^^ Terug naar index  ^^

 

 

 

2022  designed by HRW