Recepten  - de zalmschelp

 

 

Ingredienten:



2 tot 15 jakobsschelpen of vuurvaste schaaltjes
ltr. visbouillon (mag ook een bouillon blokje zijn)
ltr. groentebouillon (mag ook een bouillon blokje zijn)
+/- 500 g zalmfilet
100 g boter
100 g bloem
150 ml witte wijn
75 ml slagroom
1 tl verse (of gedroogde) dille, 1 tl gehakte verse peterselie en wat munt blaadjes

 


Snij 12 tot 15 grove stukjes zalmfilet in plakjes ( voor de topping)
Snij 400 gr. Zalmfilet in kleine stukjes
Kook 400 gr zalmfilet blokjes zachtjes in de bouillon in 3 min. gaar.
Neem de zalmfilet uit de bouillon.
Schenk de bouillon door een zeef en meet 750 ml af.
Laat de bouillon 10 min. afkoelen.
Smelt in een pan met dikke bodem de boter.
Bak de bloem 1 min. mee.
Voeg beetje bij beetje en al roerende met een garde de bouillon en de wijn toe.
Roer tot een gladde, gebonden ragout.

 

 

Voeg de zalmfilet in stukjes, de room, de dille, gehakte peterselie, gesnipperd sjalotje, gekneusde muntblaadjes, zout en peper naar smaak toe.
Nachtje wegzetten

 


 

Volgende dag, schelpen ( of vuurvaste schaaltjes) vullen ( ongeveer 100 tot 120 gr. per portie)
Als topping, een stukje zalmfilet en wat geraspte belegen kaas.

 

 

Even in de voor verwarmde oven, tot het kaas is gesmolten.

 


Dit product kunt u, afgedekt met huishoudfolie, prima invriezen voor later.
Eet smakelijk 

NB:  I.p.v.  zalm, kan ook garnalen worden gebruikt voor het maken van garnalen schelp

----------------------------------------------------------------------------------------------------

i.p.v een schelp, kan ook een aluminium bakje worden gebruikt;

Onderstaand bakje gevuld met 100 gram zalmragout, belegen goudse kaas en een stukje zalm als topping.

 

                                     ^^ Terug naar index  ^^

 

 

 

2022  designed by HRW